懷舊街邊小食!灣仔人氣混醬腸粉皇!10蚊食到包你飽!

Hong Kong 香港食玩 · HKplace 香港好去處 · HKfood 香港美食
懷舊街邊小食!灣仔人氣混醬腸粉皇!10蚊食到包你飽!
Presslogic on 21 Mar 2017

如果你成日經過灣仔道,會發現不時有條人龍經常由橫街窄巷排到出馬路,假日都誇張,為的是10元一碟腸粉!

Sai V . Chow(@saiv_chow)分享的貼文 張貼

Pat Pat(@patchan1012)分享的貼文 張貼


|

Miu Miu Chan(@moon_usako)分享的貼文 張貼


呢到老闆係超級風趣,有時買腸粉會同客人講下玩笑,好有人情味,醬料都落得慷慨~即點即剪即放醬,豉油、甜麵醬、辣椒醬同芝麻,你鍾意落幾多都得!

Heidi Wong(@heidiwong_bear)分享的貼文 張貼

Ying Lam(@yinglam113)分享的貼文 張貼


份量大約有4條,$10其實係好抵食,而且米香濃郁,爽滑具彈性嘅質感,食完返唔到轉頭!

Vic Ban(@vic_vic_ho)分享的貼文 張貼

Wong Yuen Yi(@yuenyuen121)分享的貼文 張貼

腸粉皇
地址:灣仔灣仔道177-179號保和大廈地下D舖
Shop D, G/F, Pao Woo Mansion, 177-179 Wan Chai Road, Wan Chai
港鐵灣仔站 A3 出口, 步行約7分鐘

(小編公告:如果讀者有任何關於美食、旅遊、玩樂、或者任何新奇有趣事物既資訊,都歡迎話比小編們知~大家可以透過Facebook inbox、或者send [email protected],直接將資料傳比小編)
*本文章的圖片均經其本人或其公司授權,其他媒體不得轉載

Share to Facebook