凍到震之東京九州溫泉推介 天堂般嘅靚景 寫意人生又浸溫泉做起!

凍到震之東京九州溫泉推介 天堂般嘅靚景 寫意人生又浸溫泉做起!

Japan 日本遊樂 · Kyushu 九州 · Tips 旅遊學堂 · World 世界旅遊
By PressLogic on 19 Dec 2017

哇~救命,有無人同小編一樣,呢排係患咗起唔到身病?其實我真係好想起身,真係嘅,但係真係連手指尾都唔想露出張被,可以點?香港往年嘅冬天都不太冷,我諗好少人屋企會有暖爐喇。為咗避寒,小編決定帶大家去到零度嘅東京,做咩!?浸溫泉!

小編私心覺得冬天非常適合做嘅就係去日本,唔知點解覺得特別有氣氛,哈哈!而咁凍嘅天氣,去到日本梗係浸溫泉喇!最正仲要係一起身,凍屎人之際就衝去行兩步就到嘅私人溫泉,爽啊!所以今回就決定介紹港人最愛去嘅東京溫泉酒店喇!

1.望水(東京郊區 靜岡)

望水官網
Photo from 望水官網

呢個不得了,其實小編覺得去浸溫泉,其中一個最緊要嘅元素就係個環境,事關浸溫泉係去享受㗎嘛。呢個一睇相就已經想去,仲要係每件房都有私人溫泉,隨時隨地都可以浸,傾計亦都唔洗怕嘈親人。
望水官網
Photo from 望水官網

最正嘅其實係佢鄰近海邊,水平線望出去就係海天連成一線,哇 幾寫意啊~
望水官網
Photo from 望水官網

遠就遠咗啲,由東京站出發都要成兩個鐘車程,不過天堂般嘅景色,幾辛苦都要去喇!

地址:靜岡縣賀茂郡東伊豆町北川溫泉
電話:0557-23-1230
官網:http://www.bousui.com/

2.水上谷川溫泉別邸仙壽庵

水上谷川溫泉別邸仙壽庵官網
Photo from 水上谷川溫泉別邸仙壽庵官網

近啲嘅選擇有呢間,由東京站出發,只需約一小時車程咋~
水上谷川溫泉別邸仙壽庵官網
Photo from 水上谷川溫泉別邸仙壽庵官網

望出去亦都係樹同樹,小編覺得佢地嘅客房私人溫泉都算係幾大的呢~

地址:群馬県利根郡みなかみ町谷川614
電話:0278-20-4141
官網:http://www.senjyuan.jp/index.html

3.指宿花之溫泉酒店 吟松(九州 鹿兒島)
好多人去東京都會順道去埋九州,順便介紹埋九州嘅正正子溫泉酒店俾你地喇!

花之溫泉酒店官網
Photo from 花之溫泉酒店官網

呢間一樣鄰近大海,唔同嘅係中間有個沙灘隔住。
花之溫泉酒店
Photo from 花之溫泉酒店

而且,仲非常出名浸砂浴,即係天然沙蒸溫泉。沙灘被溫泉加熱咗,所以當你個人一埋咗入去,正啊~
花之溫泉酒店
Photo from 花之溫泉酒店

地址:鹿児島県指宿市湯の浜5丁目海辺の天然砂むし温泉隣
電話:0993-22-3231
官網:https://www.ginsyou.com/

4.黑川溫泉 旅館 山河(九州 熊本)

黑川溫泉 旅館官網
Photo from 黑川溫泉 旅館官網

除咗海,樹林都係其中一個令人頓時忘記一切煩惱嘅風景。
黑川溫泉 旅館官網
Photo from 黑川溫泉 旅館官網

被叢林環保,真係想吟番首詩~

地址:熊本県阿蘇郡南小国町大字満願寺6961-1
電話:0967-44-0906
官網:http://www.sanga-ryokan.com/

Text: Holiday Editorial
(小編公告:如果讀者有任何關於美食、旅遊、玩樂、或者任何新奇有趣事物既資訊,都歡迎話比小編們知~大家可以透過Facebook inbox、或者send e-mail到[email protected],直接將資料傳比小編)
*本文章的圖片均經其本人或其公司授權,其他媒體不得轉載


Holiday長期歡迎大家投稿~我哋會為你開一個個人帳戶作發表文章之用。文章類型包括美食、旅遊、玩樂等同Holiday相關既事物~投稿可以傳送到 [email protected]比小編檢查一下先,記住要附上100字內自我簡介。 另外文章一經採用,編輯將會進行潤飾。期待你哋既大作啊!

Follow Instagram: holiday.presslogic

Share to Facebook