《跳躍生命線》成全年最高收視劇集 馬神請劇組食齋慶祝:「我哋係贏咗《延禧攻略》嘅!」

《跳躍生命線》成全年最高收視劇集 馬神請劇組食齋慶祝:「我哋係贏咗《延禧攻略》嘅!」

HotTalk 熱門話題
By PressLogic on 06 Dec 2018

《跳躍生命線》可以話係今年嘅佳作,無論係收視定口碑都非常好,網民更加力推攞「最佳劇集」添!

而琴日男主角在哥馬德鐘就自掏腰包請台前幕後一眾工作人員慶功,劇組大結局後再聚,大家都好興奮!

馬德鐘 weibo
Photo from 馬德鐘 weibo

馬德鐘 weibo
Photo from 馬德鐘 weibo

馬神就話成個劇組都好唔捨得《跳躍生命線》呢套劇,而且非常滿意呢個成績。

《跳躍生命線》平均收視係29.3,大結局最高收視有成33.5,馬神話:「對呢個成績係幾開心!」

張文慈 weibo
Photo from 張文慈 weibo

而監制更表示劇集係全年收視最高:「計7日累積嚟講呢就無論係外購劇定本地劇都係最高嘅!」馬神自豪表示:「講白啲,我哋係贏咗《延禧攻略》嘅!」

除咗收視有好成績之外,劇集亦都好受觀眾喜愛,係《萬千星輝頒獎典禮》「最佳劇集」嘅大熱,馬神不忘拉票,希望觀眾download 「big big fun」投佢哋一票。

套劇集咁受歡迎,演員就最開心,希望喺嚟緊嘅頒獎禮都有好成績啦!

Text: Holiday Editorial

(小編公告:如果讀者有任何關於美食、旅遊、玩樂、或者任何新奇有趣事物既資訊,都歡迎話比小編們知~大家可以透過Facebook inbox、或者send e-mail到[email protected],直接將資料傳比小編)


Holiday長期歡迎大家投稿~我哋會為你開一個個人帳戶作發表文章之用。文章類型包括美食、旅遊、玩樂等同Holiday相關既事物~投稿可以傳送到 [email protected]比小編檢查一下先,記住要附上100字內自我簡介。 另外文章一經採用,編輯將會進行潤飾。期待你哋既大作啊!

Follow Instagram: holiday.presslogic

Share to Facebook